IDEA StatiCA Excellence Awards 2023

L'equip d'Estructures de MOST Enginyers, liderat per l'Antonio Lara Silva, ha rebut per part d'IDEA StatiCA el premi guanyador de la categoria Large Scale Steel Projects pel Projecte de Bosc Vertical al CaixaForum de Barcelona. IDEA StatiCA és el programari líder al món pel disseny d'unions i connexions d'acer, anàlisis d'elements finits i la comprovació de normatives en detalls de formigó.

El dia 13 d'abril el primer Bosc Vertical de Barcelona va ser inaugurat, comptant amb la presència d'Elisa Duran (Directora General Adjunta de la Fundació LaCaixa), Constantí Serrallonga (Director Executiu de Fira Barcelona) i Janet Sanz (Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona). Es tracta d'un conjunt de vegetació mediterrània i 9 arbres en suspensió, des d'una estructura metàl·lica autoportant de 50 m de longitud i 12 m d'alçada. En total, reuneix 19.000 plantes de 104 espècies diferents, la majoria autòctones.

El Projecte ha estat patrocinat per La Fundació LaCaixa com a regal a la ciutat pel vintè aniversari del CaixaForum de Barcelona. Per dur a terme el projecte, han participat més d'un centenar de professionals: jardiners, enginyers agrònoms, industrials, de camins, arquitectes, etc. Cal destacar que la instal·lació de reg està pensada per reaprofitar l'aigua de la pluja i dels excedents dels difusors de reg, mitjançant una xarxa de 13 dipòsits de 2000 litres de capacitat cadascun, amb sistemes de circulació interns que permeten optimitzar al màxim l'ús dels recursos hídrics.